Descend

(Vigtigt for denne time)
(Descend ligger altid i forlængelse af et tidligere hold, der er ikke "pause" imellem de to timer, da man enten bliver liggende og tager to hold i streg, eller lister stille ind med ens hjælpemidler og finder en plads i salen. Underviseren starter Descend timen når alle ligger stille... har du været på holdet før Descend, og forlader salen, så gør det derfor lydløst og roligt så du ikke forstyrrer dem der bliver til Descend)


Descend er den ultimative "afslapningstime" den handler kun om ro og velvære for sindet. Du kender måske allerede konceptet som "Yoga Nidra" eller "Yogic Sleep", hos Ascend kalder vi det Descend - fordi vi lander, og grounder os selv - vi lander i kroppen, vi lander i nuet, vi lander simpelthen i os selv.Denne form for yogapraksis daterer helt tilbage til yogaens oprindelse, og er måske endnu mere relevant for os i dag end den var for mere end 2600 år siden - for, når vi praktiserer "Yoga Nidra" ,  befinder vi os mellem vågen og sovende tilstand, vores krop "sover" og vores sanser er lukkede af for den ydre verden, men "jeg'et" er vågent og vi kan observere os selv uden støj... al den støj som hjernen skaber, som omgivelserne kreerer, alle de input vi dagligt bliver bombarderet med og som fiser rundt inde i os og skaber unødig tankemylder/stress/bekymringer. 


Ved regelmæssig praksis kan vores Descend hold være medvirkende til at lindre og afhjælpe eksempelvis stress, angst og søvnproblemer. 

Udøvelsen af "Yoga Nidra" er en proces i flere stadier. Vi starter med at finde os godt tilrette på måtten, ofte med hjælpemidler - pøller - puder - tæpper - blokke eller lign, på denne måde kan vi nemt løsne op for spændinger og gøre kroppen dejlig rolig og afslappet.
Dernæst vender vi fokus indad først med "Pratyahara", så vi langsomt lukker af for sanseindtrykkene fra den eksterne verden, og dernæst "Pranayama", åndedrætsøvelser, så sindet forenes med kroppen og sammen finder ro. 
Selve "yoga nidra" -delen vil være forskellig fra time-til-time alt efter underviseren og den givne dag. Det kan indebære noget guidet meditation, bodyscanning, en eventyrrejse for sindet, hvor der blivet dannet indre billeder, live-musik i form af hand-pan, syngeskåle og meget mere. ProTip:

Vores Descend hold er de alleridste hold på dagen, eftersom de er designet til at gøre dig træt og rolig, så tag hjem efter timen og nyd at du er helt afslappet og at din søvn vil blive dybere og mere givende for dig. Du har givet din hjerne en grundig massage og udrensning og du vil derfor have bedst af bare at få ro og ikke arbejde eller lave noget der kræver stor hjernekapacitet efter denne time. 
Du kan med fordel kombinere denne time med det hold der ligger lige før - Du vil på den måde få det fulde udbytte og gavn af alle de fordele Descend har, eftersom din krop er blevet arbejdet godt igennem, enten i en Flow, Slow eller Yin time - så der er nu banet vej for at du kan slappe endnu mere af og sindet kan få plads til også at blive "taget sig lidt af"